Vaccineren of Titteren?

Bijgewerkt: apr 3

Er is veel te doen rond het jaarlijks vaccineren. De ene dierenarts zegt wel nog jaarlijks vaccineren en de andere dan weer niet... Andere dierenartsen doen een test op antistoffen. Dus hoe zit het nu?


Er is dan de titerbepaling op te markt gekomen om te testen of dit jaarlijks vaccineren nodig is. Men kon dan zeggen of je 1, 2 of 3 jaar de vaccinatie kon overslaan. MAAR dit geldt enkel voor het "vaccin DHP" (of andere varianten van dit vaccin tegen deze ziektes). Dit beschermt tegen de ziektes Distemper (hondenziekte), hepatitis en parvo. Men zag vaak dat jaarlijks vaccineren niet meer nodig was.

De producent van het vaccin hoorde dit ook en ze gingen terug hun vaccins testen. Uit deze testen kwam een zeer goed resultaat! De producent geeft nu de zekerheid dat het vaccin 3 jaar bescherming biedt!

Spijtig genoeg zijn er toch nog dierenartsen die jaarlijks of om het jaar vaccineren om de klanten toch tot bij hen te laten komen....


Wat is een titerbepaling?

Men neemt enkele druppels bloed uit de voorpoot van de hond. In een speciaal ontworpen tester bepalen ze de waarden van de antistoffen tegen de 3 vermelde (zie boven) ziektes. Zijn deze waardes nog hoog genoeg dan hoeft men niet te vaccineren. De dierenarts tekent dan af voor 1, 2 of 3 jaar.Wil je de uitleg adhv een animatiefilmpje? Klik dan op deze link!

https://www.facebook.com/DierenartsAnkeOerlemans/videos/2414299358855305/


4 keer bekeken

Ondernemingsnummer  0692.959.387   

Erkenningsnummer dierenwelzijn HK40706730

                                 © 2020 Konnection.