"Mijn hond laten ontspannen" 

Fijn dat je met je hond aan de slag wil gaan. In deze opdracht ga je je hond leren ontspannen door bewust aan te raken. Ik leg je graag uit waarom en hoe je dit moet doen. 

Het is belangrijk dat we onze hond aanraken. Maar ook de manier van aanraken is belangrijk. Vindt de hond de aanraking wel fijn?

Net als mensen, hebben ook honden voorkeuren in aanraking. De ene hond wil graag over zijn kop geaaid worden, terwijl de andere liever zijn achterhand laat aaien.  De ene hond houdt van snelle korte aaitjes ,de andere geniet meer van trage bewegingen. Elke hond is verschillend en het is belangrijk dat jij als eigenaar de behoeftes van je hond hierin leert kennen. Ik nodig je daarom graag uit om de opdracht hieronder grondig uit te voeren.

 

In de video wordt uitgelegd naar welke signalen je moet kijken om je hond beter te begrijpen. Voer deze opdracht ook uit bij je eigen hond en neem bewust waar welke bewegingen en plaatsen je hond fijn vind en welke niet.

Welke voordelen biedt bewust aanraken? 

☑️ Je spiegelt je eigen emotie waardoor je zelf kan ontspannen

☑️ Er komen bij beide gelukshormonen vrij waardoor je een betere band krijgt

☑️ Je hond zal ontspannen

☑️ Je kan de vacht controleren

Aandachtspunten! 

☑️ Ga op een rustige plaats zitten (als het kan buiten in de natuur)

☑️ Let op je eigen ademhaling

☑️ Let op de lichaamstaal van je hond

☑️ Neem je tijd!

Hieronder een samenvatting van de signalen waar jij als eigenaar op moet letten tijdens het bewust aanraken. 

Ik hoop van harte dat je helemaal hebt kunnen ontspannen! Blijf deze oefening herhalen om de band met je hond te versterken maar ook om het lichaam regelmatig tot herstel te brengen. 

"All you need is love and a dog"

Omdat ik graag eigenaars informeer, heb ik hier nog 2 extra's! 

Extra 1: Hoe herken ik stress bij mijn hond?

 

Als je deze signalen ziet, hou dan je hond zeer goed in de gaten.

Blijft hij de signalen vertonen of zie je meer en meer signalen, haal dan je hond uit de situatie!!! 
 

Als hij de signalen heel even heeft laten zien (wat heel vaak gebeurt!) dan is dit geen ramp. Het betekent dat de hond de situatie spannend vond maar heeft zich kunnen herpakken. Hij heeft dit signaal naar ons toe gecommuniceerd maar wou vooral zichzelf kalmeren en de situatie doen stoppen. 

Ik som in het document de meest voorkomende stress-signalen op. Ga dus eens aan de slag om deze signalen bij je hond te herkennen.

Extra 2: Wat kan mijn hond al goed? 

 

Als je hond iets "fout" of "irritant" doet dan is klagen en zagen natuurlijk gemakkelijk....

Een hele lijst wat die allemaal nog niet kan en wat hij/zij verkeerd doet. Vooral in de puberteit wordt hun gedrag lastiger en geven we de hoop soms op. 

MAAR je hond heeft ook al veel geleerd wat hij wel mag doen en kan ook al veel! Het is dan fijn als je hem/haar in die dingen extra steunt en bevestiging geeft dat hij/zij goed bezig is!

En je kan een probleem een probleem vinden en erover zagen... Maar je kan een probleem ook een uitdaging en kans vinden om dit aan te pakken!


Via onderstaande knop vind je een sjabloon dat je kan helpen om de talenten en uitdagingen van je hond op een rij te zetten. 

"Dogs do speak but only to those who know how to listen"

Wil nog meer leren over deze onderwerpen

én over fysieke/mentale activiteit, lichaamstaal, belonen vs straffen, structuur bieden en voeding

waardoor je een zalige huishond hebt? 

Schrijf je dan in voor de online cursus "de 10 basisbehoeften" ! 

Praktisch

Volledig online 

6 maanden toegang

Via tekst, filmpjes en opdrachten 

€75,00 

Wil je deze theorie ook omzetten in de praktijk

Wil je ontspannen wandelen met je hond? 

Wil je je hond terugroepen

Wil je je hond leren zitten en liggen?

Wil je veel plezier maken met je hond?

Schrijf je dan in voor de puppy- of pubercursus.

Praktisch

Online + op locatie Konnection (Peer) 

Online cursus + 7 praktijklessen 

Basis en Pro traject

Prijs afhankelijk van module en traject

Wie geeft je deze informatie? 

Hallo! Ik ben Karolien.

 

Als kind was het mijn grote droom om een hond te hebben en op mijn 11 jaar kwam mijn droom uit! Filou kwam in ons gezin. Dankzij haar ben ik begonnen met meer info op te zoeken over gedrag en alles wat met honden te maken heeft. We zijn samen naar de hondenschool geweest waar ik gehoorzaamheid en later Doggydance heb gedaan. Ze heeft me veel geleerd maar vooral veel liefde gegeven. Nu kijkt ze trots vanuit de hondenhemel hoe het met me gaat! 

Ik heb Agro- en Biotechnologie met specialisatie Dierenzorg gestudeerd. (Een andere naam voor de opleiding is dierenartsassisente). Daarna heb ik ook nog de opleiding tot hondengedragsdeskundige afgerond. Heel mijn leven ben ik al bezig geweest met honden dus nu weet ik het zeker; ik wil er mijn beroep van maken!

 

En zo ontstond dus "Konnection". Het is een samenstelling tussen mijn naam "Karolien" en" Connection". Deze naam heb ik gekozen omdat het doel van met honden te werken is dat je een connectie hebt tussen hond en baas. Is er geen band dan leef je naast je hond en niet met je hond!

Ondernemingsnummer  0692.959.387   

Erkenningsnummer dierenwelzijn HK40706730

                                 © 2020 Konnection.